Weldam

Weldam

Informatie

 

BEZOEKERSINFO
 
Boskap op landgoed Weldam
Helaas zijn de fijnsparren op de Herikerberg en omgeving ernstig aangetast door een insect, genaamd de letterzetter. De fijnsparren zijn door de storm van januari 2018 en de daarop volgende droge zomers van 2018 en 2019 verzwakt.
Onder deze omstandigheden konden de bomen zich niet goed verweren tegen de letterzetterplaag waardoor op grote schaal bomen zijn afgestorven.
 
De aangetaste en dode bomen halen we weg uit veiligheid en om verdere verspreiding van de letterzetter tegen te gaan. 
De gekapte bossen zullen weer opnieuw worden ingeplant en gewoon verder als bos in stand worden gehouden.
 
 
Openingstijden kasteeltuin
De tuin is voor publiek opengesteld op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt € 3,00 per persoon, voor kinderen tot 12 jaar € 1,00. Entreegelden te voldoen aan tuinpersoneel.
 
Rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag via:  info@weldam.nl
 
Huwelijks- en fotoreportages

Voor het maken van een huwelijksreportage heeft u vooraf toestemming nodig. U kunt uw verzoek tot het maken van een huwelijksreportage uitsluitend per e-mail sturen naar info@weldam.nl. In het verzoek dienen de naam, het adres en het telefoonnummer van het bruidspaar alsook van de fotograaf vermeld te worden. Na ontvangst van uw verzoek krijgt u een e-mail met de mogelijke bevestiging en een bijlage met verdere informatie en de in acht te nemen regels, zoals deze op landgoed Weldam gelden.

Onder de regels vallen bijvoorbeeld het niet toegankelijk zijn van het kasteel, het uitdrukkelijk verbod op het gebruik van drones (voor welk doeleinde dan ook) en het niet toegestaan zijn van het maken van foto’s, video’s etc. op het landgoed voor commerciële doeleinden. Huwelijksreportages kunnen gemaakt worden tijdens de reguliere openingstijden van de kasteeltuin (op werkdagen van 9.00-16.30 uur). Pas na het tonen van een ontvangen bevestiging aan de tuinman zal de reportage plaats kunnen vinden.

 
Wandel en fietsroutes
Landgoed Weldam is opengesteld voor wandelaars en fietsers.Rondom het kasteel zijn een drietal routes uitgezet met gekleurde paaltjes, tevens is er een bomenroute. Verder zijn er diverse beschrijvingen van wandel- en fietsroutes verkrijgbaar bij de VVV in Goor, Markelo en Diepenheim.
 
Bereikbaarheid
Kasteel Weldam is gelegen tussen Goor en Diepenheim. Komend vanaf de A1, afslag Markelo; in Markelo richting Goor aanhouden, in Goor richting Diepenheim en na de brug over het Twentekanaal vindt u na ongeveer 800 meter aan de linkerkant een parkeerplaatsje aan het begin van de Weldammerlaan. Klik hier voor de route.
Kasteel Weldam is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf treinstation Goor per Syntus-bus lijn 95 (uitstapplaats bushalte Ripperda) of vanaf het treinstation te voet (ca. 15 minuten).

 

Wonen op het landgoed:

Af en toe komt er een boerderij of woning op het landgoed vrij van huur of pacht. 

 

Vrijkomende boerderijen krijgen meestal een woonfunctie.

Er wordt geen wachtlijst bijgehouden met gegadigden voor een woning of boerderij, maar belangstellenden kunnen per brief (Rentambt Weldam, Diepenheimseweg 114, 7475 MN Markelo) of via  info@weldam.nl hun interesse kenbaar maken.

 

 

    TE HUUR:

Een prachtige woning te huur, gelegen op landgoed Weldam aan de Diepenheimseweg tussen Goor en Diepenheim.
Bestaande uit 3 etages met eigen tuin en garage met berging. Beneden is er een woonkamer, keuken en kelder, boven zijn vier slaapkamers, badkamer en grote berging.
Woonoppervlakte 150 m2.
 
Indicatie huurprijs € 900,- per maand.
Nadere informatie: info@weldam.nl

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

Copyright Landgoed Weldam 2023