Weldam

Weldam

INFORMATIE

Openingstijden kasteeltuin

De tuin is in het zomerseizoen voor publiek opengesteld op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt EUR 3,00 per persoon, voor kinderen tot 12 jaar EUR 1,00. Het entreegeld kan worden betaald (contant of pin) aan het tuinpersoneel.
 
Rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag via: info@weldam.nl.
 
Fotoreportages in de kasteeltuin
Fotoreportages (bijvoorbeeld voor het maken van huwelijksfoto's) is alleen mogelijk op aanvraag via: info@weldam.nl. Fotograferen of filmen op het landgoed of in de tuinen voor commerciële doeleinden is niet toegestaan (tenzij hiervoor vooraf toestemming is verkregen).
 
Verbod op drones
Het vliegen met drones is op het gehele landgoed verboden. Dit in verband met de veiligheid van bezoekers, de kwetsbaarheid van gebouwen, privacy van omwonenden en bescherming van flora en fauna. 
 
Wandel en fietsroutes
Landgoed Weldam is opengesteld voor wandelaars en fietsers. Rondom het kasteel zijn een drietal routes uitgezet met gekleurde paaltjes. Verder zijn er diverse beschrijvingen van wandel- en fietsroutes verkrijgbaar bij de VVV Hof van Twente. Het is niet toegestaan om buiten de paden te treden. 
 
 
Bereikbaarheid
Kasteel Weldam is gelegen tussen Goor en Diepenheim. Komend vanaf de A1, afslag Markelo: in Markelo richting Goor aanhouden, in Goor richting Diepenheim en na de brug over het Twentekanaal vindt u na ongeveer 800 meter aan de linkerkant een parkeerplaatsje aan het begin van de Weldammerlaan.
Kasteel Weldam is ook goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf treinstation Goor per Syntus-bus lijn 95 (uitstapplaats bushalte Ripperda) of vanaf het treinstation te voet (ca. 15 minuten).
 
Boskap op landgoed Weldam
Helaas zijn de fijnsparren op de Herikerberg en omgeving ernstig aangetast door een insect, genaamd de letterzetter. De fijnsparren zijn door de storm van januari 2018 en de daarop volgende droge zomers van 2018 en 2019 verzwakt. Onder deze omstandigheden konden de bomen zich niet goed verweren tegen de letterzetterplaag waardoor op grote schaal bomen zijn afgestorven.
 
De aangetaste en dode bomen halen we weg uit veiligheid en om verdere verspreiding van de letterzetter tegen te gaan. De gekapte bossen zijn weer opnieuw ingeplant om gewoon verder als bos in stand te kunnen houden.

 

Wonen op het landgoed

Af en toe komt er een boerderij of woning op het landgoed vrij. 

 

Er wordt geen wachtlijst bijgehouden met gegadigden voor een woning of boerderij, maar belangstellenden kunnen per brief (Rentambt Weldam, Diepenheimseweg 114, 7475 MN Markelo) of via info@weldam.nl hun interesse kenbaar maken.

 

Te huur: woning aan de Diepenheimseweg in Markelo

Binnenkort komt een twee-onder-één-kap-woning aan de Diepenheimseweg vrij. De woning is onderdeel van een monumentale boerderij die is opgedeeld in twee woningen en zich bevindt in de kern van het landgoed. Indien u belastingstelling hebt voor deze woning, kunt u een e-mail sturen naar info@weldam.nl.

 

Boerderij Ripperda op landgoed Weldam

   

Copyright Landgoed Weldam 2023